Brukket klo

Hunden vår er en Jack Russel Terrier og hun er 4 år. 
Det var i går hun ''moset'' kloen sin, vi så at hun ikke klarte å gå på venstre bakfot. Hun blødde ganske mye og slikket på såret. Vi er enda ikke helt sikker på hva det kan være som hun har trødd/settet seg fast i. 

Hun sov bra i natt, men har blødd og blør fortsatt (men det er bare bitte litt).Når hun ligger rister hun på foten, som om hun har krampe. Nå klarer hun å gå litt på den, men da bruker foten å ''skli'' bakover. Hun lar oss så vidt se på den, men det ser ut som at kloen har en slags sprekk i seg. Inne i kloa er det masse blod. Tiina har hvert under dyna i hele dag og virker litt slapp. Tiina liker ikke at vi bær henne, bare ned trappen og opp i senga. Før hun brakk kloa var hun veldig leken. 

Pappa sir at det er ingenting å bry seg om, og at det går over snart. Ellers sir han at han kan trekke den og ta en utbrent fyrstikk på der han trakk den av. Han vil ikke dra til dyrelegen, det koster alt for mye og det er bortkastet penger (som han sir). Pappa sir også at han kan gi Tiina en sterk medisin så fjerner han kloa (menneske medisin), men vet ikke om det er tull.

Hva skal vi gjøre? Kan vi ta den av selv eller må vi til dyrelegen? Går det over av seg selv? 

http://brukketklo.blogg.no/  Har laget en plass der du/dere kan se på bildet at kloen.

Hei!

Jeg synes absolutt dere må ta med hunden deres til dyrlege for å få behanlding så fort som mulig. En kloskade er svært vondt for hunden og det blir ofte en infeksjon i tåa. Jeg har mange eksempler på at kloskader som ikke blir behandlet rett som kan bli svært stygge, ja noen ganger kan det sette seg en betennelse i beinvevet i tåa som gjør at tåa til sist må amputeres i verste fall. Ja, det koster penger å gå til dyrlege, men dette er noe som man må være klar over når man skaffer seg et dyr. Det er eiers ansvar å sørge for at det får behandling når det blir sykt. I forhold til dyrevernsloven er det mishandling å utsette dyret for unødig lidelse. Og det vil det være om dere prøver å gjøre noe med kloa uten bedøvelse. Dessuten er enkelte typer menneskemedisin direkte livsfarlig for dyr. Ofte vil det på sikt bli både dyrere og ikke minst mere smerter for dyret jo lengre dere venter med å få kyndig hjelp.

Lykke til!

Mvh Veterinær Marianne Slettmo. Tromsø Veterinærsenter