Ormekur og FIV

VAKSINERING OG ORMEKUR

Jeg har to spørsmål som jeg håper du kan svare meg på. Jeg har fire katter, tre hannkater og ei jente. De får alle gå ute, og spørsmålet mitt er om jeg kan gi dem ormekur oftere enn fire ganger i året? Tar de skade av det?
Spesielt to av kattene fanger en del mus og småfugl, og jeg tror dette gir dem oftere orm. (De får mat hjemme også selvsagt, av merket Royal Canin). De fikk en kur i mai, men nå merker jeg at de er begynt å bli tynne,selv om de spiser godt. Dette kan jo være tegn på orm, så jeg lurer på om jeg kan gi dem ormekur nå, eller bør jeg vente en måned?
Så til mitt andre spørsmål: Kattene er vaksinert mot kattepest, katteinfluensa og katteclamydia. (tre i en sprøyte).
I brosjyrene fra vetrinæren står det at dette er de sykdommene det er nødvendig å vaksinere mot, og at kattehiv/FIV ikke finnes i Norge. Men nå såg jeg at du har skrivd at det finnes!!
Kan man vaksinere mot FIV?
To av kattene er kastrert, og de andre to skal også kastreres/ steriliseres når de blir gamle nok. Beskytter dette noe mot FIV, siden den er vel seksuelt overførbar?
Vi bor ute på landet, finnes FIV mest i byene?
På forhånd takk for svar :o)

Hei Vanessa!
Du kan godt gi kattene oftere ormekur..men jeg synes du skal heller gi det ettersom du synes det ser ut som de har orm, ikke fast slik du gjør nå. Bytt også preparat, da orm kan bli resistente slik bakterier blir mot antibiotika.
FIV finnes i Norge, men jeg har ikke fått noe informasjon om noe tilgjengelig vaksine per idag. Kastrering er den beste måten å beskytte seg mot dette problemet, da de ikke vil ha seksuell kontakt med andre og er sjeldnere i slosskamper (kan smittes med blod). FIV finnes mest i byene der det er større smittepress.