Bevegelsesapparatet

Halthet hos kattunge

Hei. Vi har en liten mons på 4 mnd som har vondt i den høyre forlabb. Han var en snartur ute(10 min) og kom inn haltende og det nederste ledde hovnet opp etter kort tid og foten ser skjev ut. dette skjedde for 4 dager sia og har vært hos dyrelegen , men de kunne ikke se nokka brudd på bildene. Han halter fortsatt og \"gneller\" litt no. Han er fortsatt litt leken dær han springer på sine 3 bein=)

Halthet

Hei.
Vi har en valp på 4 mndr som har haltet en tre ukers tid på venstre framfot. Hun er en Rottweiler. Hun har vært forholdsvis mye på tur, muligens har vi gått for mye med henne, har en stor rottweiler fra før, og de er svært glad i både lek og turer. Jeg lurer på om det er sannsuynlig at hun har fått aa/ad, om dette pleier komme så tidlig, med slike symptomer? Eller om hun har skadet seg på noe vis? Det kom ganske brått. Hun ser ikke ut til å ha veldig vondt, halter etter tur, eller etter å ha ligget og sovet. vil helst ikke stå med den foten helt ned i bakken.
Kan det være korsbåndskade, eller er dette bare i bakføtter? leddbandsskade? Er det sannsynlig hun kan leges selv?

Halt valp

Fem mnd gammel dachsvalp som halter.
Fikk meg en dachstispe i mars som jeg har tenkt å bruke på rådyrjakt. Jeg har imidlertid lagt merke til at hun har litt \"utovervendte\" labber på frambena. Litt \"Chaplin\".
I det siste har hun haltet en del og det virker som hun avlaster det venstre benet en del og hviler tyngden på det høyre når hun sitter. For et par uker siden så jeg bare antydning til halting, men nå er det blitt verre. Lurer på om hun kanskje har FOR utover vridde ben som kan gi utslag i haltingen?
Det synes ikke når hun løper, men er mest synbart etter at hun har ligget og sovet og skal bevege seg.
Er det viktig at hun må holdes i ro? Er dette vanlig for rasen? Vil hun kunne vokse det av seg? Er det evt andre ting man kan gjøre med det?

valp som halter

8 mnd gml valp som halter. Hjelp! --------------------------------------------------------------------------------

Hei.

Som overskriften sier så har vi en 8 mnd gammel valp som halter. Dette er en Beagle-tispe, og foten hun halter på er høyre bakfot. Vi merket en svak antydning til halting rundt årsskiftet. Dette ble tydeligere og værre etter hvert så vi gikk til dyrlegen med henne. Dette var i januar en gang. diagnosen vi fikk var forstuelse og fkk med oss smertestillende for 10 dager og beskjed om å holde henne mest mulig i ro. 10 dager med smertestillende gik, og hun haltet selv om hun gikk på disse (kanskje litt mindre enn vanlig). Neste skritt ble å ta røntgen, husker jeg ikke feil ble disse bildene tatt av hofer og kneledd. Alt så bra ut. Ny runde med smertestillende ble gitt. Vi er nå i februar en gang. Erfaringen med smertestillende ble lik den forrige. Tiden gikk, og den stakkars valpen ble holdt mye i ro, noe som ikke var lett. I mars valgte vi å oppsøke en annen anerkjent klinikk. Hun kjente etter om korsbåndet var røket, noe det ikke var. tter mye strekking bøying og beføling ble konklusjonen hovne lymfeknuter/kjertler (husker ikke hva det heter av det 2) bak kneledd. Valpen vår ble da satt på en 8 dagers antibiotikakur. Som dere sikkert forstår så hjalp ikke dette heller. Så kom påsken og vi venter til den er over så er det tilbake til veterinær. Som dere også forstår, så er frustrasjonen stor. vi har forbud mot å la henne leke med andre hunder. Liker ikke å gå lange turer heller, for det er ikke morsomt å se henne halte. Det er jo ikke slik en valp skal ha det.

Merker av og til at når hun springer at høyre bakfot, som er problemet, er at den slår litt innover etter hvert fraspark. Vanskelig og forklare, men håper dere forstår...

Vil avslutte med og si at det ikke ser ut til at hun har det vondt. Vi kan bøye strekke trykke på/mellom poter og alt det der uten reaksjoner. Hun halter ikke konstant heller. Ser nesten ingenting til det inne. Det er bare tidvis når vi går på tur også. I tillegg så ser det ikke ut som hunden merker at hun halter, barer durer avgårde liksom. Noen ganger halter hun nesten hele tiden. Andre ganger kan hun gå flerne hundre meter melom hver gang hun halter. Blir ikke klok på dette.

Er 8 dager med antibiotika nok til å få bort betennelse og hovne lymfeknuter/kjertler hvis det er det som er tilfellet?

Litt rotete skrevet, men ble sånn når jeg prøvde å få med alt ;)

For tidlig lukking av vekstlinjer i bein hos Tibetansk Spaniel

Hei! For ett år siden kjøpte jeg en hund av rase Tibetansk Spaniel. Etter 14 dager hadde jeg den hos veterinær for vaksinering, og da ble det oppdaget en feil i forbena til hunden. Nå ett år etterpå, og hunden er ferdigvokst fikk jeg en veterinær til å se på bena igjen. Han konkluderte med at det er en for tidlig lukning av vekstlinjene i albueleddet. Jeg kan ikke finne noen informasjon om en slik feil, og lurte på om denne diagnosen er svært sjelden på hunder. Hadde håpet på litt informasjon, slik at jeg kan vise til oppdretter som solgte meg hunden for hun tror meg ikke, og mener at dette er noe som ikke finnes på hunder, kun mennesker.

Hygrom

Hei. Jeg har en rottis hann på 10 mnd. Han har ved en tidligere anledning fått tappet væske ut av utposninger på begge albuer. Gikk på penicilin i 3 uker etterpå. Dette har nå kommet igjen på H side. Den væskefylte utposningen er på størrelse med en tennisball. Hunden reagerer ikke med noen form for smerte, og ser ikke ut til å plages av dette. Det ser imidlertid ikke særlig pent ut. Jeg fikk ett råd og spørre om dette kan være en vekstsykdom som heter bushit( aner ikke hvordan dette staves) Ble da i den sammenheng anbefalt å IKKE tappe væsken ut. Hva gjør jeg???

Osteochondrose hos Berner Sennen valp

Hei !
Har en Bernen sennen valp på 6 mnd Den har nå fått på vist ostiokomprose på venstre for labb .Har fått beskjed om at den bør opereres . Har også fått beskjed om at den må ligge i bur seks uker etter operasjon. Lurer på om det er noen mulighet å vente med operasjon til hunden blir eldre eller om det er best å gjøre det nå . Ser jo for meg at det blir vanskelig å holde en valp i bur så lenge , kanskje det er lettere når den har blitt litt eldere.

HD, kneppelyder

Jeg har en engelsk springer spaniel på litt over ett år. Når hun hopper opp i sofaen, eller strekker ut bakbeinet høres en kneppelyd. Hun halter ikke eller viser symptomer på at det er vondt. Hun er hd-røngtet B.
Har du noen erfaringer med kneppelyder?
Kan jeg trene agility når hun har HD B? (det er jo fri, men jeg vet ikke helt)

Gammel hund

Hei, Jeg har en meget vakker jente som er 13 år og 7 mnd. blir 14 i august, dersom alt går bra.. Blanding av dobermann og sch

Hofteleddsdysplasi HD

Hei Kristen

jeg har en hund på 2 år som har fått sterk grad av HD, annbefaler du at den bør oppereres? hvor mye koster en slik opperesjon (hunden har HD på begge beina), og hvor kan den bli utført? Koste hva det koster vil, min hun skal bli frisk igjen!

Hilsen bekymret hundeeier

Sider