Pixabay

Alvorlig hundesykdom i Oslo

Mattilsynet oppfordrer hundeeiere i Oslo-området til å begrense nærkontakt mellom hunder, etter at flere hunder har blitt alvorlig syke.

- Allmenntilstanden til flere av hundene har raskt forverret seg, noen har hatt oppkast og noen av hundene har dødd, skriver Mattilsynet i en pressemelding sent onsdag kveld.

Flere veterinærer i Oslo-området har de siste dagene fått inn hunder med alvorlig diaré. Sykdomstilfellene antas å skyldes virus eller bakterier, men foreløpige undersøkelser har ikke gitt svar på hva som er årsaken.

Unngå kontakt

Mattilsynet anbefaler hundeeiere i Oslo-området å begrense nærkontakten mellom hunder.

- Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken, skriver Mattilsynet-

De oppforderer til at hunder som viser sykdomstegn raskt tas med til veterinær, og minner om at hundeeiere bør generelt følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler.

Leter etter årsaken

Mattilsynet vil sammen med Veterinærinstituttet, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og dyresykehus forsøke å finne årsaken til sykdomstilfellene og å avklare om det er en sammenheng mellom disse.

- Det er tatt prøver av flere hunder og noen av hundene er eller vil bli obdusert. Undersøkelsene vil forhåpentligvis gi svar på sykdomsårsak i løpet av få dager, skriver Mattilsynet i pressemeldingen.

Del
09.02.2021 22:30

Salmonella i hundetyggebein

Det er påvist salmonella i en type hundetyggebein fra Trixi. Importøren ber kunder om å returnere produktet til butikken.

26.09.2019 21:00

Opphever råd om nærkontakt

Mattilsynet opphever det generelle rådet om å begrense nærkontakt mellom hunder.

16.09.2019 21:08

Utelukker flere virus

Flere virus er nå utelukket som årsak til den akutte hundesykdommen. Det samme er gjærsopp og muggsopp. NKK innstiller fortsatt alle arrangement.

14.09.2019 11:57

Utelukker parvovirus

Nå er parvovirus og to parasitter utelukket som mulige årsaker til den akutte hundesykdommen.