Flåttsesongen har startet

Mange norske dyreklinikker melder om økt besøk av kjæledyr med flått.

Flått er blodsugende midd som finnes i store deler av Norge. Den kan bære med seg bakterier og virus som kan gi alvorlig alvorlige sykdommer for både dyr og mennesker.

Les også: Hund og flått

Veldig høy risiko

En mild vinter har gitt flåtten gode vilkår i store deler av landet. På fleatickrisk.com kan man få oversikt over risiko for flått i de sørligste delene av Norge. Man kan søke på stedsnavn for å se risiko der man bor.

For øyeblikket er risikoen for flått angitt som veldig høy (rød) fra Lyngdal i sør, og østover til Fredrikstad-området. Det er videre angitt høy risiko langs resten av kysten og langt inn i landet i hele Sør-Norge.

Sjekk hver dag

Man bør sjekker pelsen hver dag gjennom flåttsesongen, fordi risikoen for at smitte blir overført øker med tiden flåtten får sitte fast. Hvis du oppdager flått, er det viktig å fjerne dem med en gang. Ta kontakt med veterinær hvis du mistenker at ditt dyr har fått en flåttbåren sykdom.

Del
19.12.2019 10:10

Trygg julefeiring

Gi hund og katt en trygg og glad julefeiring. Om julemat, aktivitet og forebygging av uhell, skader og sykdom

20.12.2017 11:40

Start lydtrening tidlig

Har du en hund, katt eller et annet kjæledyr som er redd for fyrverkeri? Det aller beste er å forebygge uro og fobier gjennom trening.

27.09.2017 11:22

Skremmende nyttårsfeiring

Har du en hund, katt eller annet kjæledyr som er redd for fyrverkeri? Her får du ti råd om hvordan ta godt vare på kjæledyr på nyttårsaften.