Illustrasjonsbilde fra Pixabay

Hester fra Egypt

Nå er det lov å innføre hester fra deler av Egypt. Åpningen gjelder for en bestemt hestesykdomsfri sone i landet.

Mattilsynet har endret vilkår for innførsel og utførsel av dyr av hestefamilien mandag 31. oktober, med umiddelbar virkning. Endringen skjer på grunn av en beslutning i EU, som får virkning i Norge gjennom EØS-avtalen.

- Egypt er tilføyd på listen over tredjestater og deler av tredjestater som dyr av hestefamilien kan innføres fra, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Det er åpnet for midlertidig innførsel av registrerte dyr og for import av registrerte dyr og avls- og produksjonsdyr fra en bestemt hestesykdomsfri sone i landet. Innførselsvilkårene er som fra andre tredjestater og deler av tredjestater som er plassert i dyrehelsegruppe E.

Se hele listen over land det er lov å innføre hester fra.

Regelverket som er endret er forskrift om dyrehelsemessige vilkår for innførsel og utførsel av dyr av hestefamilien.

Mattilsynet forteller i pressemeldingen at endringene bygger på beslutning (EU) 2016/1899. Beslutningen er tatt inn i EØS-avtalen gjennom forenklet prosedyre og er derfor ikke sendt på høring. 

Del
01.11.2016 21:31

Viktige regler for hestehold

Det er mange regler å forholde seg til hvis man skal ha hest. Les Mattilsynets nyttig oversikt over forskrifter for hestehold.

25.06.2019 17:00

Forfangenhet hos hest

Forfangenhet kan være svært smertefullt for hesten. Det kan føre til fatale konsekvenser dersom det ikke blir behandlet.

19.10.2018 16:13

Nytt salmonellautbrudd

Det er igjen påvist salmonellasmitte på hest i Hesteklinikken ved NMBU. Foreløpig er 37 hestehold båndlagt.