Hunden Blå hindrer hundebitt

Hundebitt er traumatisk for både barn og voksne og for hunden kan det bety en rask avslutning på livet. Nå kan du få hjelp til å forhindre at hunden din biter familiens yngste medlemmer.

- Å vokse opp med hund er for de fleste en positiv opplevelse. Likevel vet vi av små barn har større sjanse en andre grupper for å bli bitt av hund, og at når det skjer, så skjer det hjemme og med en hund som barnet kjenner fra før. I åtte av ti tilfeller er det dessuten barnet som har tatt kontakt med hunden når det blir bitt.

Lærer barn hundespråket

Målet med Hunden Blå er å lære barn å forstå hvilke situasjoner som kan være ubehagelige for hunden og dermed potensielt farlige for barnet, forteller veterinær Gry Ellingsen Eskeland i prosjektgruppen for Hunden Blå i Norge.

Samspill mellom barn og foreldre: Hunden Blå består av en CD som bygger på samspill med barnet og en foreldrehåndbok. Opplegget er beregnet på barn fra tre til seks år og foreldrene deres.

Foreldrehåndboken hjelper foreldre og lærere å forklare barna budskapet i historiene om Hunden Blå.

Barn lærer av Hunden Blå

Studier ved Institutt for psykologi ved Universitetet Lincoln i Storbritannia viser at Hunden Blå er et nyttig læringsverktøy.

- Barna har størst utbytte av Hunden Blå når de sitter sammen med en voksen foran PC-en, fordi den voksne kan forklare sitasjonen. Både voksne og barn får mest utbytte av Hunden Blå når den voksne har lest foreldrehåndboken på forhånd, forteller Ellingsen Eskeland.

Hun minner samtidig om at oppdragelse av hunden alltid er de voksnes ansvar. Små barn bør aldri være alene med en hund uten at det er en voksen til stede.

Fagmiljøer står bak

Hunden Blå er et europeisk prosjekt utviklet av leger, veterinærer, psykologer og kunstnere i Belgia, Nederland og Storbritannia. Prosjektet eies av den ideelle stiftelsen Blue Dog Trust og lanseres nå over hele Europa.

Smådyrpraktiserende veterinærers forening, Norsk atferdsgruppe for selskapsdyr og Norsk Kennel Klub driver prosjektet Hunden Blå i Norge. Firmaet Kruuse Norge AS står for distribusjon.

Slik får du tak i Hunden Blå

Hunden Blå selges hos veterinærer og atferdskonsulenter, samt gjennom organisasjonene som står bak prosjektet i Norge.

For å spille Hunden Blå trenger man kun en PC med tastatur som kan spille av CD-ROM. Man trenger ingen ytterligere programmer. I foreldrehåndboken står det beskrevet hvordan man spiller spillet.

For mer informasjon:

Kontakt et medlem prosjektgruppen for Hunden Blå i Norge:

  • Veterinær Gry Ellingsen Eskeland i Norsk atferdsgruppe for selskapsdyr (holder til i Moss). Tlf. 91 59 65 26
  • Veterinær Monica Folland Smådyrpraktiserende veterinærers forening (holder til i Molde), tlf. 92 04 88 01
  • Stephanka Horakova i Norsk Kennel Klub. Tlf. 98 69 16 54
  • Kontakt en veterinærklinikk som selger Hunden Blå i nærheten. De fleste smådyrklinikker selger Hunden Blå
Del
14.01.2016 17:00

Samvær med hunden

Hvis valpen får positive opplevelser med forskjellige mennesker, hunder, andre dyr og miljøer, legges grunnlaget for en trygg og velfungerende voksen hund.

23.05.2019 10:09

Ta vare på seniordyr

Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær. Kjæledyr lider unødvendig og flere dør for tidlig.

17.04.2019 13:49

Vis respekt for sola

Hunder kan også bli snøblinde dersom de utsettes for sterk sol og UV-stråling.