Ny dyreklinikk i Lofoten

Veterinær Marianne Linder Olsen har ambisjoner for Lofoten dyreklinikk i Svolvær, og samarbeider med dyrehelsegrossist Europharma for å utforme butikkdelen av lokalene sine.

- Behandling av dyr er selvsagt vårt hovedanliggende, vi skal ikke være noen dyrebutikk. Samtidig er det veldig viktig at kundene våre finner det de trenger av fôr og andre nødvendige produkter til dyrene sine her, og at det presenteres på en ryddig og ordentlig måte. Da er det flott å ha et firma som Europharma så nært som i nabokommunen, sier Linder Olsen som er daglig leder for klinikken.

Merethe B. Frantzen fra Europharma var nylig på besøk i Svolvær, og hadde med seg en ny sjokkselger for handelsvarer til den nystartede klinikken.

- Salg av handelsvarer er ikke det man lærer mest om på veterinærhøgskolen, og det bærer mange norske dyreklinikker preg av. Dette er noe vi nå setter fokus på å forbedre, og vi har fått god respons fra klinikker over hele landet, sier Frantzen.

Foreløpig er Marianne Linder Olsen eneste veterinær i klinikken, men hun har en veterinærstudent til å hjelpe seg, i tillegg til at samboer Torje Johansen har lagt ned mange arbeidstimer for å få klinikken på bena.

- På sikt håper jeg at Lofoten dyreklinikk kan bli for Lofoten det Sortland dyreklinikk er for Vesterålen, nemlig en klinikk som brukes av folk i hele regionen. Første skritt blir å ansette en dyrepleier, og på sikt ser jeg for meg at vi kan få på plass enda en veterinær, sier hun.

Marianne Linder Olsen er opprinnelig fra Narvik, men da hun skulle starte egen klinikk falt valget på Svolvær.

- Vi hadde veldig lyst til å bo i Lofoten, og i tillegg så vi at her var det marked for en spesialisert smådyrklinikk. Hvis ikke vi hadde satset her, ville noen andre ha gjort det, sier hun.

Del
04.07.2016 14:45

Overvekt hos hund og katt

Hunder og katter kan få alvorlige helseproblemer av overvekt. Som dyreeier må man passe på at dyret får nok næring og tilstrekkelig mosjon.

25.11.2003 00:00

Hvorfor selger dyrlegen hundefôr?

Veterinærer har flere motiver for å selge hundefôr.

27.03.2019 12:53

Frykter økning i lungeorm

Veterinærer mistenker at parasitten kattens lungeorm sprer seg i Norge.