Tannsliping - hvordan skjer det

Tannrelaterte lidelser har blitt mer og mer vanlig blant våre firbeinte venner.

Hvis man ikke pusser tennene til hunder og katter, så øker bakterietallet og det dannes belegg på tennene som etter hvert blir til plakk. Forsteining av dette plakket blir synlig som tannstein. Den lager de største problemene for våre kjæledyr når det kommer til tannhelse.

Det viser seg at små raser oftere har problemer med tannstein enn større raser og vi bruker betydelig mer tid på tannbehandlinger på små hunderaser. Dette gjør selvsagt ikke tannpuss overflødig for større hunderaser.

Når det først har dannet seg tannstein lar ikke denne seg fjerne uten riktig utstyr og her er det dyrlegen må trå til. I videoen kan du se hvordan vi fjerner tannstein.

Bakteriene i plakket og tannsteinen produserer syrer som kan føre til hull i tennene og dårlig ånde. I mer alvorlige tilfeller kan tannsteinen føre til tannkjøttbetennelse og i verste fall løse tenner (periodontitt).

Det er en fordel å komme i gang med tannpussen i ung alder da det viser seg at unge dyr tilpasser seg denne rutinen lettere.

Lær deg å pusse hundens tenner

Denne artikkelen er levert av Knarvik Dyreklinikk.

Del
05.07.2016 12:21

Lær deg å pusse hundens tenner

Sliter du med tannpuss på din hund? Knarvik Dyreklinikk viser hvordan man skal utføre tannpuss.

23.05.2019 10:09

Ta vare på seniordyr

Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær. Kjæledyr lider unødvendig og flere dør for tidlig.

17.04.2019 13:49

Vis respekt for sola

Hunder kan også bli snøblinde dersom de utsettes for sterk sol og UV-stråling.