Tannsliping - hvordan skjer det

Tannrelaterte lidelser har blitt mer og mer vanlig blant våre firbeinte venner.

Hvis man ikke pusser tennene til hunder og katter, så øker bakterietallet og det dannes belegg på tennene som etter hvert blir til plakk. Forsteining av dette plakket blir synlig som tannstein. Den lager de største problemene for våre kjæledyr når det kommer til tannhelse.

Det viser seg at små raser oftere har problemer med tannstein enn større raser og vi bruker betydelig mer tid på tannbehandlinger på små hunderaser. Dette gjør selvsagt ikke tannpuss overflødig for større hunderaser.

Når det først har dannet seg tannstein lar ikke denne seg fjerne uten riktig utstyr og her er det dyrlegen må trå til. I videoen kan du se hvordan vi fjerner tannstein.

Bakteriene i plakket og tannsteinen produserer syrer som kan føre til hull i tennene og dårlig ånde. I mer alvorlige tilfeller kan tannsteinen føre til tannkjøttbetennelse og i verste fall løse tenner (periodontitt).

Det er en fordel å komme i gang med tannpussen i ung alder da det viser seg at unge dyr tilpasser seg denne rutinen lettere.

Lær deg å pusse hundens tenner

Denne artikkelen er levert av Knarvik Dyreklinikk.

Del
05.07.2016 12:21

Lær deg å pusse hundens tenner

Sliter du med tannpuss på din hund? Knarvik Dyreklinikk viser hvordan man skal utføre tannpuss.

23.12.2022 12:34

Julemat er ikke for firbeinte

Det kan være fristende å tilby hunden godbiter fra julematen. Men husk at det vi spiser kan være farlig for hunder.

30.12.2022 12:11

Gode råd for nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter og smell, men det er mulig å gjøre kvelden lettere.