Tran Mau Tri Tam - Unsplash

Trøbbel med ørene

Problemer med ørene kan plage både hunder, katter og noen ganger hester.

Øreproblemer sees ofte med symptomer som kløe i og rundt ørene, risting på hodet, smerter ved berøring, utflod fra øregangen og hørselstap.

- I tilfeller der øreproblemer er til stede, vil veterinæren foreta en grundig klinisk undersøkelse, inkludert en undersøkelse av sekresjonen fra øregangen. Den mikroskopiske undersøkelsen vil avsløre om det er en aktiv infeksjon eller en overvekst av bakterier eller gjær, opplyser Nextmune på sine nettsider.

Finne årsaken

Etter undersøkelsen rengjøres ørekanalen grundig, og status for trommehinnen blir notert. Dette kan kreve sedering eller generell anestesi. Bakterier og gjær er sekundære årsaker til otitt og man bør derfor gjøre så godt man kan for å finne den primære årsaken til øreproblemet.

Listen over mulige primære årsaker kan være lang: parasitter, fremmedlegemer, allergier, infeksjoner, hormonelle lidelser, metabolsk sykdom, immunmediert sykdom, svulster etc. Vanligvis vil det ta to eller flere oppfølgende undersøkelser for å fastslå det underliggende problemet og lage en langsiktig behandlingsplan.

Rense ørene

Behandlingen av øreproblemet vil normalt omfatte en ørerens. Det er spesielt viktig å fjerne ørevoks og redusere sekresjonen i øregangen for å hjelpe den naturlige rengjøringsprosessen. Velg ørerens i henhold til typen sekresjon i øret og de mikroskopiske funnene. Ørerensen skal være effektiv og ikke irriterende. Noen bakterier og gjær kan produsere biofilm som må fjernes før vellykket behandling. Nextmune tilbyr et stort utvalg av veldokumenterte øreprodukter.

Allergi kan gi øreproblemer

Den vanligste underliggende årsaken til tilbakevendende øreinfeksjoner er allergi (fôrallergi og / eller atopi). Nextmune er verdensledende innen allergidiagnostikk og behandling, med et komplett tilbud av den nyeste teknologien innen allergitesting, PAX og NextEQ og immunterapi.

Bruk PAX fôrreaksjonstest for å finne den beste eliminasjonsdietten Fôrreaksjonstest. Når den kliniske diagnosen atopisk dermatitt er stilt, kjør en PAX eller NextEQ-serumtest eller en intradermal test. PAX serumtesten vil også vise om det er en allergisk respons mot loppespytt og NextEQ serumtesten vil avdekke enhver allergisk respons på insekter.

Identifisering av allergenene er et grunnleggende skritt for å kunne implementere tiltak og velge de riktige allergenene for en allergenspesifikk immunterapi.

Denne artikkelen er laget av Nextmune.

Del
30.01.2020 22:02

Dyr kan også få allergi

Akkurat som mennesker kan hunder, katter og hester også få allergi.

26.03.2020 09:27

Koronavirus: Kan være med kjæledyr

Hvis du blir smittet med korona kan du fortsatt være sammen med kjæledyret ditt.

09.01.2012 00:00

Bruker mer på kjæledyr

I 2012 kjøpte nordmenn hunde- og kattefôr for 2,5 milliarder kroner, en økning på en halv milliard på fem år.