MSD Animal Health

Vaksinasjon forebygger sykdommer

Idag er det heldigvis for de fleste en selvfølge å vaksinere dyret sitt.

Det beskytter ikke bare individet mot sykdom og død, men holder også smittepresset nede for hele hunde - og kattepopulasjonen. Takket være at så mange vaksinerer hundene sine i Norge, er flere alvorlige sykdommer uvanlige idag.

Kattepopulasjonen er ikke like godt vaksinert som hundepopulasjonen, og det er derfor viktig at flere vaksinerer kattene sine for at kattene skal være godt beskyttet mot sykdom.

Hvert år er det utbrudd av kattepest forskjellige steder i landet. Kattepest er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom hos katt.

Å si nei til vaksinasjon er i det lange løp det samme som å si ja til sykdom! Hunden og katten må vaksineres gjennom hele livet, ikke bare som valp eller kattunge, for å være beskyttet mot sykdom.

Del
27.09.2017 10:27

Kjølebiler sikrer kvaliteten

Dyrehelsegrossist Europharma tilbyr nå temperaturkontrollert transport av vaksiner og legemidler for å sikre at kvaliteten på produktene ikke forringes.

13.07.2004 00:00

Vaksinering av kjæledyr

Det er viktig å vaksinere hunder, katter og ildere mot infeksjonssykdommer.

12.01.2004 00:00

Vaksinasjon av hund og katt

Hunder og katter søker naturlig kontakt til andre hunder/katter og deres etterlatenskaper og er derfor i konstant fare for å komme i kontakt med smittsomme sykdommer.