Personvernerklæring

Formålet med Dyreklinikk.no er å tilby nyttig informasjon, tips og motivasjon til alle som interesserer seg for kjæledyr og dyrehelse. I tillegg til fagstoff, presenterer vi landets dyreklinikker. Vi tilbyr også en enkel måte for å bestille time og resepter hos dyreklinikker.

Som bruker av Dyreklinikk.no gir du oss opplysninger om deg. Her kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn og hva vi bruker dem til.

Når du er bruker hos oss, er vi behandlingsansvarlig for håndtering av personopplysninger som vi registrerer. Vi følger personopplysningsloven i behandling av personopplysninger.

1. Hvilke opplysninger samler vi?

  • Innsenderinformasjon (navn og epostadresse) på spørsmål til «Veterinæren svarer».
  • Ved timebestilling og reseptbestilling hos dyreklinikker behandles følgende personopplysninger: Navn, epostadresse og telefonnummer.
  • For å optimalisere brukeropplevelsen av tjenesten og til statistikk, benytter Dyreklinikk.no informasjonskapsler (cookies). Les mer om vår bruk av informasjonskapsler på vår nettside.

2. Hva bruker vi opplysningene til?

Innsenderinformasjon på «Veterinæren svarer» blir registrert og behandlet for å kunne gi svar, og for å kunne ivareta henvendelser om eventuell sletting av eldre spørsmål.

Vi registrerer og behandler personopplysningene gitt i forbindelse med time- og reseptbestilling for å kunne videreformidle disse til den aktuelle dyreklinikken.

3. Kontakt som skjer via epost og sosiale medier

Epost som sendes til Dyreklinikk.no kan bli lagret så lenge de er aktuelle. Formålet er å kunne besvare henvendelsene og lagre det som er relevant for historikk. Den enkelte ansatte har ansvar for å gjennomgå og slette epost-meldinger som ikke er aktuelle, minimum årlig. Ved fratreden blir personlige epost-kontoer slettet, men enkelte relevante eposter kan bli overført til kollegaer.

All informasjon brukere gir til oss i sosiale medier, regnes som frivillig og er kontrollert av de ulike sosiale mediene. Direkte henvendelser som sendes til Dyreklinikk.no via sosiale medier, vil bli besvart der. Kommentarer, likes og lignende blir lagret av det sosiale mediet i tråd med deres brukervilkår. Vi kan benytte dette til å se hvem som har besøkt oss, invitere følgere og dele aktuell informasjon til dem som følger oss, kåre og kontakte vinnere i eventuelle konkurranser.

Vi sletter ikke din kontakt med oss i sosiale medier. Du kan selv slette offentlige henvendelser, likes og liknende når du vil, hvis du ønsker det.

Våre tjenester krever ikke at det oppgis sensitive eller konfidensielle personopplysninger. Vi ber om at du ikke registrerer slike opplysninger, og at du heller ikke sender dette til oss hvis du tar kontakt på epost eller sosiale medier.

4. Hvem deler vi opplysninger med (utlevering)?

På vegne av veterinærer tilbys tjenestene timebestilling og reseptbestilling på nett. Dyreklinikk.no sin rett til å behandle personopplysninger i forbindelse med dette er gitt gjennom underdatabehandleravtale med Vetserve, og bestillingen fra hver enkelt dyreeier som velger å benytte tjenesten. Den enkelte dyreklinikk er behandlingsansvarlig. Informasjon sendt inn i skjema for time- og reseptbestilling, blir videreformidlet via Vetserve til den aktuelle klinikken som skjema er sendt inn til, eller på epost direkte til klinikker som ikke har Vetserve.

Dyreklinikk.no kan i visse tilfeller, regulert av lovverk, også levere opplysninger til myndighetene.

Informasjon om din bruk og kontakt med oss i sosiale medier blir lagret og håndtert av de respektive sosiale medier, etter deres egne retningslinjer. Personvernvilkårene for den aktuelle tjenesten gjelder for eventuell innsamling av personopplysninger eller bruk av informasjonskapsler mens du bruker det sosiale mediet. Vår bruk av informasjonen er omtalt i punkt 3.

5. Hvordan lagres og sikres opplysningene?

Vi håndterer alle data i tråd med norsk lovverk.

Logg over time- og reseptbestillinger lagres i vårt system i 7 dager av driftsmessige hensyn, og blir deretter slettet hos oss.

6. Dine rettigheter

Det er frivillig for deg som dyreeier å benytte deg av Dyreklinikk.no. Du har rett til å få innsyn i behandlingen av egne personopplysninger. Ønsker du innsyn i behandlingen hos Dyreklinikk.no, er du velkommen til å ta kontakt med oss. For å få informasjon om registrering og behandling av time- og reseptbestillinger, må du kontakte behandlingsansvarlig, som i dette tilfellet vil være dyreklinikken du har bestilt dette hos.

7. Kontaktinformasjon

Hvis du har forespørsler knyttet til dine personopplysninger hos Dyreklinikk.no, er du velkommen til å ta kontakt med oss på epost: kontakt@dyreklinikk.no eller telefon: 40 61 62 00.

8. Endringer

Oppdatert personvernerklæring vil alltid være tilgjengelig via Dyreklinikk.no, slik at du til enhver tid kan holde deg oppdatert på hvordan personopplysninger behandles gjennom Dyreklinikk.no.

Sist oppdatert 05.07.18

Del