Veterinæren svarer

På dyreklinikk.no har veterinærer svart på mer enn 2.700 spørsmål om dyr fra våre brukere. Her finner du spørsmål og svar om alt fra atferd, stell, skader og sykdommer til regelverk og veterinærutdannelse. Dyrlegene har svart på spørsmål om hund, katt, kanin, hamster, marsvin, rotter, hest, papegøye og mange andre kjæledyr.

  Utvalgte spørsmål og svar

  Ikke fjernet flått helt

  Jeg fjernet to flåtter fra katten min i dag og det sitter fortsatt litt igjen på den ene og under der den andre var er den en kul. Skal jeg ta den til dyrlegen?

  Flåttbårne sykdommer hos hund

  Hei!
  Kan en hund få samme sykdom som mennesker av et flåttbitt, og i tilfelle hvor lenge etterpå vil symptomene vise seg?

  Kastrering av hannkatt

  Hei, jeg har en hannkatt på ca 2-3 år som jeg vurderer å kastrere. Han markerer så fryktelig inne og er aggressiv mot mine andre katter. Er det for sent å kastrere ham nå? Hvordan vil atferden endres? Vil han slutte å markere?

  Diare hos valper

  jeg har en 9 uke gammel valp som har kraftig diarè. Han har fått sin første vaksiner og ormkurn for ca. en uke siden. han spise euaknuba lam og ris for valper. Han er av rase border collie. Lurte på om det er noe jeg kan gir han som vil hjelpe med dette problemet. problemert har ikke vært mer enn en dag

  Gutt eller jente?

  Jeg hadde et hamster, og trodde at det var ei jente. Så fikk jeg et gutte hamster som jeg tok i samme bur som det andre hamsteret, så begynte de å bite hverandre! Så hvordan ser man om det er gutt eller jente??

  Hva skal man behandle kattelopper med?

  Hvis katten min har fått kattelopper, hva kan jeg gjøre for å bli kvitt dem? Hun har sår på halen og mister pelsen i nakken.