Diare hos valper

jeg har en 9 uke gammel valp som har kraftig diarè. Han har fått sin første vaksiner og ormkurn for ca. en uke siden. han spise euaknuba lam og ris for valper. Han er av rase border collie. Lurte på om det er noe jeg kan gir han som vil hjelpe med dette problemet. problemert har ikke vært mer enn en dag

Svar

Hei!
Diare hos valper skal taes alvorlig. Hvis valpen er slapp , ikke vil spise eller drikke , skal dyrlege oppsøkes. Ved god almentilstand , kan diett forsøkes. Enten kommersiell spesialdiett som fåes hos dyrlegen eller egenprodusert diett bestående av kokt hurtigris, fiskeboller , fiskepudding , kokt hønse- eller kyllingkjøtt. Lite og ofte. Sørg for rikelig tilgang på vann.Ved rask bedring , tilbyes valpen gradvis overgang til normalfòring igjen. Hvis diareen ikke gir seg etter 3-4 dager (eller ved slapphet) ; kontakt dyrlege.

Lykke til!
Trond Rellling
Del
27.09.2017 11:09

Grillmat farlig for hunden

Å gi hunden grillmat kan føre til store problemer. Maiskolber og grillbein er hundens verste fiende i grillsesongen.

08.12.2004 00:00

Historien om Imi og Tasja

Denne gang har jeg en historie å fortelle, - om to sjeldne sykdommer, begge i samme kroppsdel - men som er det helt motsatte av hverandre.

05.12.2018 08:55

Norske hunder bruker minst antibiotika

En fersk europeisk undersøkelse viser at norske veterinærer er de mest ansvarsfulle når det kommer til bruk av antibiotika hos selskapsdyr. Danskene er verst i klassen.

02.04.2010 10:25

Innvollsorm hos hund

Hos hund i Norge er spolorm den vanligste innvollsormen. Ormekurer til hund er reseptpliktige, for å redusere unødvendig medisinbruk.