Frukt og grønnsaker

Hei!

Jeg har en 12 år gammel amerikansk cocker hannhund som er så forferdelig glad i frukt og grønnsaker; Epler, vannmelon, gulrot, brokkoli, appelsin, ananas, agurk, banan - alt rett og slett.

Men så hørte jeg noen si at hunder egentlig ikke har et fordøyelsessystem tilpasset å spise grønnsaker. Frukt og grønnsaker fungerer mer som godbiter. Som hovedfor spiser han hundefor for eldre hunder.

Lurer dermed på om det er skadelig å gi han grøntfor, eller er det sunt? I så fall hvor skadelig er det i forhold til f.eks sjokolade, potetgull og annet menneskegodteri? Han har litt problemer med avføring - litt treg - vil frukt og grønnsaker forverre dette? Ellers i veldig god form og normal størrelse (12kg).

På forhånd takk!

Svar

Hei Monica!

Det er ikke skadelig å gi hunden frukt og grønnskaer , bare det ike blir altfor mye av det. Du gjør riktig å gi hovedfòr for eldre hunder og så kan det øvrige være godbiter. Det er nok litt usikkert hvor mye en hund kan nyttiggjøre seg av næringsstoffene i frukt og grønnskaer , men det er klart bedre enn annet \\snop"."
Trond Rellling
Del
27.09.2017 11:09

Grillmat farlig for hunden

Å gi hunden grillmat kan føre til store problemer. Maiskolber og grillbein er hundens verste fiende i grillsesongen.

08.12.2004 00:00

Historien om Imi og Tasja

Denne gang har jeg en historie å fortelle, - om to sjeldne sykdommer, begge i samme kroppsdel - men som er det helt motsatte av hverandre.

23.05.2019 10:09

Ta vare på seniordyr

Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær. Kjæledyr lider unødvendig og flere dør for tidlig.

17.04.2019 13:49

Vis respekt for sola

Hunder kan også bli snøblinde dersom de utsettes for sterk sol og UV-stråling.