Valp som flasser

Jeg har en Gordonsetter valp på 3,5 mnd som har begynt å flasse. Vi gir henne kun valpefor, det samme som oppdretteren ga, nemlig Pro Plan. Hun er veldig glad i foret og spiser godt 3 ganger om dagen. Vi har til tider gitt henne noe mer enn hva som står anbefalt på sekken, for hun har ikke virket mett. Men hun har i det siste blitt tørr i pelsen oppe på ryggen, og begynt å flasse der også. Har fått tips om å tilsette tran, men mener vel at det ikke skal være nødvendig til valpefor.
Hva tror du?

Svar

Hei!

Det kan være en god ide å bytte til et annet fôr. Det kan være at det du bruker ikke passer så godt til din valp.

Mengden fôr tilpasser du etter hundens hold. Det som står på pakken er veiledende, og må reguleres i forhold til din hund.

Kosttilskudd som hjelper mot flass er omega 3 fettsyrer. Det finnes i form av fiskeoljer produsert av kjøtt fra fet fisk og planteoljer og kjøpes hos din veterinær. Tran er produsert av fiskelever, og inneholder mye A og D vitamin - du kan derfor ikke gi så mye tran at hunden for store nok doser av omega 3 uten å gi for mye A og D vitamin som er skadelig for hunden i store doser.
Cecilie Strømstad
Del
26.09.2018 14:10

Forbyr flere å eie dyr

Flere kjæledyreiere har hittil i 2018 fått forbud mot å eie dyr. Mattilsynet får stadig flere bekymringsmeldinger, og de fleste gjelder kjæledyr.

21.09.2018 15:16

Unngå hjemløse katter

Mattilsynet får jevnlig henvendelser fra publikum som ønsker at de skal gripe inn overfor hjemløse katter. Deres rolle er å ta hånd om hjemløse dyr som er syke, skadet eller lider på annen måte.

20.12.2017 11:27

Pass opp for julematen

I jula spiser mange kjæledyr ting de ikke burde. Sjokolade, rosiner og biter av julepynt er noe av det som skaper problemer.

27.09.2017 11:17

Vinteren kan bli for kald for katten

Hvordan har katta di det i vinterværet? Selv utekatter med tykk pels kan fryse hvis de går for lenge ute i kulda.