Katt rykninger

hei, jeg har en hannkatt på snart 6mnd. flere ganger om dagen (mest på kvelden/natta) får han ukontrollerte rykninger i hele kroppen, spesielt i nakken, bakbeina og nedre delen av ryggen, for så å gå over til å ligge urølig og helt slapp i kroppen. det skjer bare når han ligger. jeg har prøvd fere ganger å få liv i ham igjen uten respons. dette er skikkelig ekkelt og jeg lurer på hva det er. resten av familien mener at det er typisk for kattunger, men jeg er skikkelig bekymret. Kan det være noe alvorlig (epilepsi kanskje) eller er det bare en kattunge greie?

Svar

Hei!


Det høres ut som katten har epileptiforme anfall, og da bør den sjekkes hos dyrlege så snart som mulig, for om mulig å finne ut hvorfor dette skjer.


NB! Enkelte dyr har rykninger som kan se ut som små muskelkramper når de sover, men det du beskriver høres ut som noe mer.

Stein Dahl
Del
18.12.2023 13:01

Økt smugling av kjæledyr

Ulovlig omsetning og smugling av kjæledyr over grensene er et økende problem. Det viser en aksjon i regi av EU, hvor Mattilsynet har deltatt.

25.10.2023 22:23

Trøbbel med ørene

Problemer med ørene kan plage både hunder, katter og noen ganger hester.

30.12.2022 12:11

Gode råd for nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter og smell, men det er mulig å gjøre kvelden lettere.

29.12.2020 23:54

Godt firbeint nyttår

Nyttårsaften er en kveld mange av kjæledyra våre ikke ser frem til. Her er noen gode råd for å hjelpe dem gjennom kvelden.