Vill kattunge

Hei!
Har en skønn kattunge på 4,5 mnd. Vi fikk henne av dyrebeskyttelsen, og da hun kom til oss var hun ganske redd(hun hadde vært ganske så syk og vært mye hos dyrlege). Nå har heldigvis noeav redselen gått over, men hun har blitt ganske så umulig. Hun kan plutelig hoppe opp på bena mine, klore seg fast og bite. Hun har skikkelige løperunder hvor hun farer over sofaer, senger, vindusposter osv. Det er spesielt ille på kvelden ved 23-24 tiden. Hun klorer og biter, og angriper alt hun ser. Hun er en inne katt, med masse leker, vi jobber begge på dagen, men leker masse med henne når vi kommer hjem. Når vi kommer fra jobb er hun kosete som bare det. Vi er klar over at hun er leken, og at hun holder på å skifte tenner, men det får jo være litt grenser? Prøver å si nei til henne og ta henne litt i nakkeskinnet evt løfte henne ned når hun får en slik raptus. Tror du det roer seg når hun blir sterilisert?(det er jo en en stund til). Hva kan vi gjøre? Hun spiser og virker som en lykkelig katt. Er det bare leke-"nykker"? Vi det roe seg med alderen? Gjør vi noe galt? Håper på svar, da vi er ganske så fortvilte over å bli brukt som klatrestativ og bitering. Vi vil bare kattens beste...

Svar

Hei!
Denne adferden vil nok gå over etterhvert som den blir eldre, uansett om du steriliserer henne eller ikke. Dere gjør riktig ved å ta henne i nakkskinnet og irettsette når hun biter eller gjør noe annet galt. Men det er desverre ikke annet å gjøre nå utenom å fortsette som dere gjør nå og smøre dere med tålmodighet! Å leke med henne er veldlig lurt, slik at hun får utløp får hennes angrepslyst og energi på noe annet enn dere. Hun øver seg til jakt med de tingene hun gjør nå, men moren ville nok ha bitt i fra seg hvis hun prøvde dette på henne. Så det riktig at dere tar henne når hun gjør dette mot dere. Dere kan ta godt i nakkeskinnet da dette er et området katter er kjent med i forbindelse med irettsetting og andre ting fra moren. De har ikke så mye smertefølelse der heller. Lykke til videre!
Solvejg Whist
Del
23.02.2018 14:36

Gamle katter kan bli demente

Gamle katter kan uvikle demens, akkurat som oss mennesker. Derfor er det viktig å aktivisere pusen med lek og intellektuelle utfordringer.

27.09.2017 11:16

Viktig å oppdage tannpine

Hunder og katter kan gå lenge med vondt i tennene uten at eieren er klar over det. Her er signalene du skal se etter.

15.06.2016 14:25

Kastrering av hannkatter

Hvis katten ikke skal brukes i avl, kan det være god grunner til å kastrere den, da kattens duftmarkering og "jamring" etter det motsatte kjønn uteblir.

08.10.2012 00:00

Atferd hos katt

Katten har levd sammen med oss mennesker i ca 4.000 år, og har vel egentlig aldri blitt domestisert på samme måten som hunder.