Fôring

Det er stor forskjell på hunder når det gjelder hvilke typer mat de liker og tåler. Hundens rase, alder og aktivitetsnivå har betydning for hvor mye mat den trenger for å være i normalt hold.

Hunder er kjøttetere av natur, men kan også spise annen mat. Det finnes mange typer ferdigfôr å få kjøpt, både av tørrfôr, hermetisk mat eller fryst ferskmat. Et ferdigfôr av god kvalitet sikrer at hunden får i seg det den trenger. Hvis du har tilstrekkelig kunnskap om hundens næringsbehov, kan du også lage fôret selv.

Det er stor forskjell på hunder når det gjelder hvilke typer mat de liker og tåler, så du bør prøve deg frem til du finner et kosthold hunden trives med. Hunden skal alltid ha tilgang på friskt drikkevann inne.

Hunder bør ikke få godterier, sterkt krydret eller salt mat eller fet mat. Avocado, løk, rosiner/druer og sjokolade er skadelig for hunder og må unngås. Hvis hunden får i seg skadelig mat ved et uhell, bør du straks kontakte veterinær.

Hundens rase, alder og aktivitetsnivå har betydning for hvor mye mat den trenger for å være i normalt hold, det vil si verken for tykk eller tynn. Små valper må fôres flere ganger om dagen og voksne hunder minst én gang daglig til relativt faste tider. For de fleste voksne hunder er to måltider om dagen passe, mens andre trives best med ett stort eller flere små måltider. Noen hunder kan ha fri tilgang på mat uten å bli overvektige. 

I tillegg til å sikre at hunden får de næringsstoffene den har behov for, kan mat brukes til å berike hundens hverdag. For eksempel vil hunden sette pris på litt variasjon i kosten i form av middagsrester eller ulike typer hundemat. Å lete etter mat, anstrenge seg for å få tak i den og å gnage på egnede, spiselige ting, er også populært. 

Del
18.03.2016 08:00

Fjellvettregler for hunden

Mattilsynet har laget egne fjellvettregler for hunder. De kan være til god hjelp i planleggingen av trygge skiturer med firbeinte venner.

03.07.2023 09:54

Frukt, grønt og bær hunden kan spise

Har du en hund som liker å knaske på gulrøtter? Eller som er en ivrig blåbærplukker på skogstur? Vet du hva du absolutt ikke bør gi hunden din?

17.10.2019 10:38

Emballasjebånd i tyggeben

Europris trekker tilbake MaxDog tyggeben etter funn av emballasjebånd i produktet.