Hunden i ferien

Du er ansvarlig for at hunden din får forsvarlig stell, også når du er bortreist.

Hvis du ikke skal ha med deg hunden på ferie, må du planlegge i god tid slik at du finner en pålitelig person over 16 år til å passe den. Det er ikke greit å la hunden være alene hjemme i flere dager, mens hundepasseren kun stikker innom for å mate og lufte den.

Det beste for hunden vil ofte være å få bo hjemme hos noen den kjenner fra før eller at noen bor i hundens hjem sammen med den. Det er også mulig å plassere hunden på et hundepensjonat, men husk å bestille plass i god tid. Du bør lytte til andres erfaringer og undersøke stedet på forhånd når du skal finne et bra sted å plassere hunden.

Reise til utlandet

Dersom du tar med deg hunden utenlands, må du sette deg inn i hvilke regler som gjelder i de landene du skal reise til. Det er strenge regler for reising med dyr for å hindre spredning av sykdommer. Kravene kan omfatte id-merking, pass, vaksiner og behandlinger. Du må også kjenne reglene som gjelder når du skal ta hunden med hjem igjen, sjekk regler for innreise til Norge på Mattilsynets nettsider.

Du bør vurdere om feriereisen er til det beste for hunden. Kanskje har den det bedre hos gode hundepassere eller på et hundepensjonat? Flytransport kan være skremmende. Hunden risikerer også å ta med seg smittsomme sykdommer hjem fra feriestedet – sykdommer som vi ikke ønsker å importere til Norge.

Del
04.07.2016 10:38

Reise med hund til Norge

Skal hunden være med til utlandet, må du ha alt i orden for å beskytte både hund og mennesker mot farlige sykdommer - og få hunden med deg hjem igjen.

09.06.2016 11:59

Høysesong for pass

Nå er det stor pågang hos dyreklinikkene, som er "passkontor for kjæledyr". Firmaet som produserer de nye kjæledyrpassene jobber ekstraskift for å dekke etterspørselen.

10.05.2016 22:02

Nye kjæledyrpass

Nå er det krav om pass for alle dyr som skal reise til og fra Sverige. Samtidig kommer det ny passtype for reisende kjæledyr.