Kaninene i ferien

Du er ansvarlig for at kaninene dine får forsvarlig stell, også når du er bortreist.

Før du anskaffer deg kaniner, bør du derfor snakke med venner og familie om hjelp til å passe dyra i feriene. Du bør informere den som skal passe kaninene om rutinene for fôring, renhold og lufteperioder. Du bør også informere om hvilken veterinær som skal kontaktes ved behov.

Du kan ta med deg kaninene på ferie innenlands, men de fleste kaniner vil nok foretrekke å slippe transport med løfting av bur, trekk fra vinduer og mangel på ro. Dyr som er svake, syke eller har diende unger, bør ikke utsettes for transport eller andre stressende begivenheter.

Vær oppmerksom på det finnes regelverk som må følges før du kan ta dyr inn til Norge eller andre land. Hvis du ønsker å ta med kjæledyret ditt på ferie til utlandet, må du sette deg inn hvilke regler som gjelder i god tid før avreise. Mer informasjon finner du på www.mattilsynet.no

Del
20.12.2019 10:26

Ikke gi barna en kanin i julegave

Kaninen er det tredje vanligste kjæledyret i Norge, etter hund og katt. Mange barn ønsker seg kanin i julegave, men vet foreldrene hva som kreves for at en kanin skal ha god dyrevelferd, spør Mattilsynet.

22.05.2018 10:43

Pass på hva kaninen spiser

Kaniner kan fort få problemer med magen. Høy og salat er bra mat, mens gulrøtter og epler er godteri.

18.01.2018 15:31

Kaniner fryser om vinteren

Mange tror at kaniner fint kan leve i minusgrader, men kaniner fryser lett. De er avhengige av at eier legger til rette for en god vintersesong.