Dvale

Det er kun europeiske landskilpadder som vil gå i dvale og det er naturlig for disse skilpaddene å oppleve årstider.

Temperaturen der du holder slike skilpadder bør derfor variere fra gradvis varmere sommer til gradvis kaldere høst, helt til skilpaddene eventuelt går i dvale.

Hvis du holder skilpaddene ute, vil dvaleprosessen så og si gå av seg selv. Innendørs må du etterligne naturens årstider ved å gi skilpaddene gradvis lavere temperatur, færre soltimer og mindre mat.

Før du lar en skilpadde gå i dvale, bør du sette deg nye inn i hva som kreves og la en veterinær sjekke at den er ved god helse. Skilpadder som er syke, tynne eller har mye parasitter bør ikke gå i dvale.

Del
19.12.2017 10:36

Slangene ut av skapet

Veterinærklinikker får flere reptilpasienter etter at forbudet mot å holde skilpadder, øgler og slanger i norske hjem ble opphevet.

27.09.2017 11:07

Eksotiske kjæledyr tillatt

I dag trer nye regler for hold av reptiler i kraft. Det betyr at 19 arter i kategoriene slanger, øgler og skilpadder kan holdes som kjæledyr.

22.03.2016 10:40

Vil tillate hold av 18 herptiler

Om få uker går høringsfristen ut på forslaget til endringer i regelverket for hold av eksotiske dyr. Utkastet foreslår å tillate 18 herptiler (reptiler og amfibier) som hobbydyr i Norge.