Undulatens biologi og atferd

Undulatene er små, langhalede papegøyer, opprinnelige grønne parakitter fra Australia.

Her lever de i store flokker og de hekker gjerne i kolonier. Halvmodne gressfrø er den viktigste matkilden, men de spiser også andre typer fôr. Flokkene beveger seg daglig over store områder på jakt etter føde og vann. Hunnene ruger i hule trær, og blir igjen i redene mens hannene er ute og samler mat.

Oppdrett og hold av undulater som tamfugl ble først populært i England på 1840-tallet. Undulaten finnes nå i en rekke varianter når det gjelder farger, vinge- og kroppstegninger, og den er Norges mest populære selskapsfugl.

Den vanlige undulaten, som selges i dyrebutikker, er mest kjent. Det finnes også en større utstillingsvariant av undulat, ofte kalt engelsk undulat. 

Del
20.12.2017 11:50

10 råd om kjæledyr og fyrverkeri

Mange hunder og katter er redde for fyrverkeri. Her er ti gode råd til nyttårsaften.

21.12.2016 11:12

Fugleinfluensa i Norden

Det er nå påvist fugleinfluensa i Danmark, Sverige og på Åland i Finland. Dette gjør at veterinærinstituttet har oppjustert risikovurderingen for smitte i Norge.

25.11.2016 11:20

Informasjon om fugleinfluensa

Fugleinfluensa er en smittsom virussykdom hos fugler. Den alvorligste typen kan føre til at hele fjørfeflokker dør raskt.